Στην «αναμονή» η ένταξη κινεζικών μετοχών στον MSCI

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε στην ιστοσελίδα της, η MSCI ανέφερε πως «αναμένει να εντάξει μετοχές «Α» της Κίνας στους παγκόσμιους δείκτες της» όταν έχουν επιλυθεί ορισμένα ζητήματα που σχετίζονται με την προσβασιμότητα στην αγορά.

Στην «αναμονή» η ένταξη κινεζικών μετοχών στον MSCI

Η MSCI ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ότι δεν θα εντάξει ακόμα κινεζικές μετοχές στον δείκτη των αναδυόμενων αγορών, μέχρις ότου «επιλυθούν ορισμένα βασικά εναπομείναντα ζητήματα που σχετίζονται με την προσβασιμότητα στην αγορά».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε στην ιστοσελίδα της, η MSCI ανέφερε πως «αναμένει να εντάξει μετοχές «Α» της Κίνας στους παγκόσμιους δείκτες της» όταν έχουν επιλυθεί τα ζητήματα αυτά, συμπληρώνοντας πως σχεδιάζει να δημιουργήσει ομάδα εργασίας με την κινεζική επιτροπή κεφαλαιαγοράς για την αντιμετώπιση των ανησυχιών.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν με την επιτροπή κεφαλαιαγοράς θα είναι ο καταμερισμός των ποσοστώσεων επενδύσεων για τους μεγάλους επενδυτές, η κινητικότητα των κεφαλαίων καθώς και οι λεπτομέρειες για θέματα ιδιοκτησίας.

Πάντως, αναγνωρίζοντας την «σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες μεταρρύθμισης, οι κινεζικές μετοχές «Α» θα παραμείνουν στην λίστα αναθεώρησης του 2016 για πιθανή ένταξη στις Αναδυόμενες Αγορές», τονίζει η MSCI

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v