Κομισιόν: Ξεκινά έρευνα κατά της Amazon

Η Κομισιόν θα εξετάσει κατά πόσον η Amazon επέβαλε στα συμβόλαια με τους εκδότες ρήτρες οι οποίες περιόριζαν τις επιλογές των Ευρωπαίων καταναλωτών στις αγορές των αγγλόφωνων και γερμανόφωνων ηλεκτρονικών βιβλίων

Κομισιόν: Ξεκινά έρευνα κατά της Amazon

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε αντιμονοπωλιακή έρευνα κατά της Amazon για να διαπιστώσει αν η αμερικάνικη εταιρεία λιανικής απέκλεισε παράτυπα άλλους ανταγωνιστές από το να εισέλθουν στην αγορά ηλεκτρονικών βιβλίων. 

Όπως μεταδίδουν οι F.T., η Κομισιόν θα εξετάσει κατά πόσον η Amazon επέβαλε στα συμβόλαια με τους εκδότες ρήτρες οι οποίες περιόριζαν τις επιλογές των Ευρωπαίων καταναλωτών στις αγορές των αγγλόφωνων και γερμανόφωνων ηλεκτρονικών βιβλίων.  

«Είναι καθήκον μου να διασφαλίσω ότι oι συμφωνίες της Amazon με τους εκδότες δεν βλάπτουν τους καταναλωτές, μέσω της παρεμπόδισης άλλων προμηθευτών ηλεκτρονικών βιβλίων από την καινοτομία και τον αποτελεσματικό ανταγωνισμό με την Amazon. Η έρευνα μας θα δείξει αν δικαιολογούνται οι ανησυχίες αυτές» ανέφερε η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού, Maghrethe Vestager.

H κίνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν έγινε μετά από την υποβολή κάποιας ένστασης. Ωστόσο, Γερμανοί και Βρετανοί εκδότες έχουν ζητήσει από τις εγχώριες αρχές να εξετάσουν τις δραστηριότητες της Amazon.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v