Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Google: Η ευρωπαϊκή ψηφιακή αγορά χρειάζεται μεταρρύθμιση

H Ευρώπη κινδυνεύει να μείνει πίσω στην ψηφιακή τεχνολογία, πιστεύει ο πρόεδρος της Google, Eric Schmidt. Ο κατακερματισμός της νομοθεσίας και η έλλειψη προσωπικού θα αποτελέσουν εμπόδια στην ανάπτυξη της Ευρώπης, προειδοποίησε.

Google: Η ευρωπαϊκή ψηφιακή αγορά χρειάζεται μεταρρύθμιση

O πρόεδρος της Google, Eric Schmidt, συνεχίζει την επίθεση φιλίας στην Ευρώπη, γράφει σε άρθρο της η Wall Street Journal. Σε μία εκδήλωση στο Βερολίνο, ο επικεφαλής του κολοσσού της Silicon Valley ανέφερε πως η εταιρία του είναι πρόθυμη να στηρίξει την ευρωπαϊκή καινοτομία, όμως η ήπειρος είτε θα μετατραπεί σε μία ενιαία ψηφιακή αγορά είτε θα μείνει πίσω στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

Ο κ. Schmidt αποκάλεσε «τρελό» τον κατακερματισμό που υπάρχει σήμερα στους νόμους μεταξύ των 28 κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε ό,τι αφορά θέματα από την ασφάλεια προσωπικών δεδομένων μέχρι το copyright και την πνευματική ιδιοκτησία.

«Υπάρχει η παλιά και η καινούρια μέθοδος. Η καινούρια είναι παγκόσμια και ψηφιακή, η παλιά είναι τοπική και περήφανη, και αυτό δεν είναι κάτι κακό. Όμως η παλιά θα παραμεριστεί», είπε στο τεχνολογικό συνέδριο NOAH στη γερμανική πρωτεύουσα. Η ευρωπαϊκή έλλειψη σε ικανό εργατικό δυναμικό στην πληροφορική, απειλεί την ανάπτυξη της Ευρώπης, είπε, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι ένα εκατομμύριο θέσεις τεχνικών πληροφορικής μέχρι το 2020 θα μείνουν κενές.

Εκτός αυτού, ο Schmidt έθιξε και διάφορα ζητήματα που έχουν ανησυχήσει κατά καιρούς τους Ευρωπαίους – και ειδικά τους Γερμανούς – σχετικά με την εταιρία του. Αναφερόμενος στις ανησυχίες των Γερμανών αυτοκινητοβιομηχάνων ότι η Google θα εισβάλλει στη δική τους αγορά, λανσάροντας δικά της αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, ο κ. Schmidt είπε ότι η Γερμανία μπορεί να γίνει πρώτη δύναμη στο χώρο της αυτοματοποιημένης οδήγησης.

«Κάθε γερμανικό αυτοκίνητο θα οδηγείται από υπολογιστή στο μέλλον», είπε. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα θα μπορούσαν να σώσουν τις ζωές των περίπου 1,2 εκατ. ανθρώπων που πεθαίνουν στους δρόμους ανά τον κόσμο κάθε έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v