Τρομοκρατική επίθεση στην Τυνησία: 27 νεκροί

Δεύτερη τρομοκρατική ενέργεια σήμερα, αυτή τη φορά σε τουριστικό θέρετρο της Τυνησίας, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ. Συντονισμένη επίθεση σε δύο ξενοδοχεία στη Σούσσα, δημοφιλή προορισμό για Ευρωπαίους.

Τρομοκρατική επίθεση στην Τυνησία: 27 νεκροί

Δύο τουριστικά ξενοδοχεία έγιναν στόχος τρομοκρατικής επίθεσης σήμερα στην Τυνησία. Το Reuters και το Associated Press έκαναν αρχικά λόγο για 19 νεκρούς. Εν τω μεταξύ οι πληροφορίες, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, κάνουν λόγο για 27 νεκρούς, μεταξύ των οποίων και τουρίστες.

Η επιθέσεις έγιναν στην πόλη Σούσα, και μεταξύ των στόχων ήταν και το ξενοδοχείο Imperial Marhaba, όπως επιβεβαίωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι. Το ξενοδοχείο ανήκει στην αλυσίδα RIU, την οποία διαχειρίζεται μία ισπανική οικογένεια και η γνωστή τουριστική εταιρία TUI, μεταδίδει το γερμανικό περιοδικό Spiegel. 

To ΝBC News μίλησε με αυτόπτες μάρτυρες και μετέδωσε ότι οι τουρίστες στην παραλία έξω από τον έτερο στόχο των τρομοκρατών, ξενοδοχείο El Mouradi Palm Marina, άκουσαν τις σφαίρες να περνούν στον αέρα από δίπλα τους, κι έτσι κατάλαβαν ότι πρόκειται για πυροβολισμούς. Άλλοι μάρτυρες ανέφεραν ότι οι δύο εκτελεστές «βγήκαν από τη θάλασσα» και πυροβολούσαν στην παραλία.

Η Σούσα είναι, μαζί με το Djerba, ο αγαπημένος τουριστικός προορισμός των Ευρωπαίων στην Τυνησία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v