Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προληπτικά μέτρα από την κεντρική τράπεζα της ΠΓΔΜ λόγω Ελλάδας

Η Κεντρική Τράπεζα της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ότι λαμβάνει «προληπτικά μέτρα για να διαχειριστεί τις ροές κεφαλαίων» λόγω των εξελίξεων στην Ελλάδα. Έχει διατάξει τις τράπεζες να αποσύρουν όλες τις καταθέσεις και τα δάνεια από τράπεζες που βρίσκονται στην Ελλάδα και από τα υποκαταστήματα αυτών των τραπεζών ανά τον κόσμο.

Προληπτικά μέτρα από την κεντρική τράπεζα της ΠΓΔΜ λόγω Ελλάδας

Η κεντρική τράπεζα της ΠΓΔΜ διέταξε όλες τις τράπεζες της χώρας της να αποσύρουν όλες τις καταθέσεις τους από τράπεζες στην Ελλάδα και είπε πως επιβάλει «προληπτικά μέτρα» για να περιορίσει τις μελλοντικές εκροές κεφαλαίων προς την Ελλάδα, μεταδίδει το Reuters.

«Αυτά είναι προστατευτικά μέτρα προσωρινού χαρακτήρα, που εφαρμόζονται προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος μιας ενδεχόμενης πιο σημαντικής εκροής κεφαλαίων από την ΠΓΔΜ προς τον νότιο γείτονά μας, που μπορεί να προκαλέσει σημαντική διαταραχή στο ισοζύγιο πληρωμών και στην σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας.

Επισημαίνεται παράλληλα πως οι περιορισμοί στα κεφάλαια θα ισχύουν μόνο για τις μελλοντικές συναλλαγές και όχι στους διακανονισμούς που ήδη υπάρχουν μεταξύ των οντοτήτων της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v