Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιράν: Συνεχίζονται οι συνομιλίες για τα πυρηνικά

Την παράταση της ενδιάμεσης συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αποφάσισαν οι έξι δυνάμεις που διαπραγματεύονται με την χώρα προκειμένου να υπάρξει οριστική συμφωνία.

Ιράν: Συνεχίζονται οι συνομιλίες για τα πυρηνικά

Οι έξι μεγάλες δυνάμεις και το Ιράν αποφάσισαν να παρατείνουν την διάρκεια της προσωρινής συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας έως την 7η Ιουλίου, ώστε να υπάρξει περισσότερος χρόνος για τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να συναφθεί μια οριστική συμφωνία, όπως ανακοίνωσε η διπλωματία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σήμερα, ημέρα που εξέπνεε η προθεσμία για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας.

"Η Ομάδα 5+1 αποφάσισε να παρατείνει τα μέτρα βάσει του Κοινού Σχεδίου Δράσης ως την 7η Ιουλίου ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος για τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιτευχθεί μια μακροπρόθεσμη λύση... για το ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν", δήλωσε η Μαρί Χαρφ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η λεγόμενη ομάδα 5+1 είναι οι έξι δυνάμεις οι οποίες διαπραγματεύονται με το Ιράν, τα πέντε κράτη-μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Κίνα, Ρωσία) συν τη Γερμανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v