Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατάρρευση διαπραγματεύσεων Ουκρανίας-Ρωσίας για το αέριο

Ρωσία και Ουκρανία δε συμφώνησαν για το φυσικό αέριο στις διαπραγματεύσεις στη Βιέννη. Ανησυχίες για την ενεργειακή επάρκεια της Ουκρανίας το χειμώνα, καθώς η χώρα είναι εξαρτημένη από το αέριο της Gazprom.

Κατάρρευση διαπραγματεύσεων Ουκρανίας-Ρωσίας για το αέριο

Η Gazprom σταματάει άμεσα την παροχή φυσικού αερίου στην Ουκρανία μετά από κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας για το αέριο, μεταδίδει η γερμανική FAZ. Η παροχή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, έχει σταματήσει από τις 10.00 τοπική ώρα, ενώ η Ουκρανία από τη μεριά της είχε ανακοινώσει από χτες ότι ακυρώνει όλες τις αγορές αερίου από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Gazprom, η διαμάχη με την Ουκρανία αφορά €29,5 δισ. Τόσο είναι το χρέος της Ουκρανίας στη ρωσική εταιρία και οι διαπραγματεύσεις για το χρέος αυτό γίνονταν στη Βιέννη μέχρι χτες. Το 2014 η Ρωσία αύξησε τις τιμές αερίου για την Ουκρανία. Η Ουκρανία είναι εξαρτημένη από τη Ρωσία για την παροχή φυσικού αερίου και η κατάρρευση των συνομιλιών δημιουργεί δυσκολίες στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας τον ερχόμενο χειμώνα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v