Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πικετί: Επικίνδυνοι μαθητευόμενοι μάγοι όσοι θέλουν Grexit

Ο Γάλλος οικονομολόγος κάλεσε τους Ευρωπαίους να κρατήσουν την υπόσχεση τους και να προχωρήσουν σε ρύθμιση του ελληνικού χρέους, προσθέτοντας πως η Ελλάδα κατάφερε να επιτύχει πρωτογενή πλεονάσματα.

Πικετί: Επικίνδυνοι μαθητευόμενοι μάγοι όσοι θέλουν Grexit

Όσοι πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να πειθαρχήσουν και να σταθεροποιήσουν την ευρωζώνη δείχνοντας την έξοδο σε μια χώρα είναι επικίνδυνοι μαθητευόμενοι μάγοι, δήλωσε σε συνέντευξη του στην γαλλική Le Monde ο οικονομολόγους Τομά Πικετί.

Ο ίδιος τόνισε πως η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα και πρέπει να μείνει στο ευρώ.

Ο κ. Πικετί κατηγόρησε τους φορείς άσκησης πολιτικής στην Ευρώπη για τραγικά λάθη, που μετέτρεψαν μια χρηματοοικονομική κρίση στις ΗΠΑ σε μια ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Ο συγγραφέας του βιβλίου "Το Κεφάλαιο στον 21ο αιώνα" κάλεσε τους Ευρωπαίους να κρατήσουν την υπόσχεση τους και να προχωρήσουν σε ρύθμιση του ελληνικού χρέους, προσθέτοντας πως η Ελλάδα κατάφερε να επιτύχει πρωτογενή πλεονάσματα.

Ο Γάλλος οικονομολόγος έχει επικρίνει επανειλημμένα τους Ευρωπαίους και ειδικά τους Γερμανούς για την επιμονή στην θέση ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, υποστηρίζοντας πως στο παρελθόν η γερμανική οικονομία κατάφερε να επιστρέψει σε ανάπτυξη μετά από μια γενναία ελάφρυνση του χρέους. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v