Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Uber: Αναστέλλει την υπηρεσία POP στη Γαλλία

Η εταιρεία ανέφερε ότι έχει λάβει την απόφαση να προστατεύσει τους οδηγούς ταξί μετά από πρόσφατα δημοσιεύματα για επιθέσεις σε ιδιώτες που χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή UberPop.

Uber: Αναστέλλει την υπηρεσία POP στη Γαλλία

Το Uber ετοιμάζεται να αποσύρει προσωρινά την υπηρεσία UberPop από την Γαλλία, μετά από την κλιμάκωση των πιέσεων από την γαλλική κυβέρνηση και τους οδηγούς ταξί.

Την περασμένη Πέμπτη, χιλιάδες οδηγοί ταξί, οι οποίοι πρέπει να πληρώνουν 240.000 ευρώ για μια άδεια, κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά τις υπηρεσίας. Την Τρίτη, το γραφείο του εισαγγελέα στο Παρίσι απήγγειλε κατηγορίες σε δύο ανώτατα στελέχη του Uber.

Σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές της εταιρείας διαμοιρασμού ταξί όπως το Uber X, η οποία χρησιμοποιεί επαγγελματίες οδηγούς με άδειες, το UberPop βασίζεται σε εφαρμογή που συνδέει πελάτες με ιδιώτες οδηγούς, οι οποίοι χρεώνουν για τις κούρσες αλλά δεν έχουν εκπαίδευση ή άδεια.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., η εταιρεία ανέφερε ότι έχει λάβει την απόφαση να προστατεύσει τους οδηγούς ταξί μετά από πρόσφατα δημοσιεύματα για επιθέσεις σε ιδιώτες που χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή UberPop.

«Η ασφάλεια είναι η προτεραιότητα μας» ανακοίνωσε το Uber. «Σήμερα είναι μια μαύρη ημέρα για τους 500.000 χρήστες του UberPop στην Γαλλία».

H αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε ότι η αναστολή της χρήσης της εφαρμογής μέχρι να λάβει απόφαση στο τέλος Σεπτεμβρίου το Συνταγματικό Δικαστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v