Rosengren: H Fed πρέπει να λάβει υπόψη τα ρίσκα από Ελλάδα

H κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να αποκτήσει μια καλύτερη εικόνα για το πώς θα εξελιχθεί η ελληνική κρίση προτού προχωρήσει σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, δήλωσε ο αξιωματούχος της Fed, Εric Rosengren.

Rosengren: H Fed πρέπει να λάβει υπόψη τα ρίσκα από Ελλάδα

Ο χαμηλός πληθωρισμός και η αβεβαιότητα γύρω από την ελληνική κρίση είναι δύο πολύ καλοί λόγοι για να καθυστερήσει η αύξηση των επιτοκίων από την Fed, ανέφερε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας Eric Rosengren.

H Fed πρέπει να αποκτήσει μια καλύτερη εικόνα για το πώς θα εξελιχθεί η ελληνική κρίση προτού προχωρήσει σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, δήλωσε σε ομιλία του σε σωματείο επιχειρηματιών στο Αϊντάχο.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο κ. Rosengren σημείωσε ακόμα ότι θέλει να περιμένει περισσότερα στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί προς το στόχο του 2%, προσθέτοντας ότι ο δομικός πληθωρισμός παραμένει εξαιρετικά αδύναμος.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διατηρεί τα επιτόκια σε μηδενικά επίπεδα από το 2008 και έχει διαμηνύσει ότι θα προχωρήσει στην πρώτη αύξηση όταν βεβαιωθεί ότι η αγορά εργασίας έχει βελτιωθεί περαιτέρω και ότι ο πληθωρισμός κινείται προς τον στόχο του 2%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v