IBM: Κάτω των εκτιμήσεων τα έσοδα δευτέρου τριμήνου

Η ΙΒΜ διέψευσε τις προσδοκίες για μεγαλύτερο τζίρο, αλλά παρουσίασε ελαφρώς περισσότερα κέρδη από τα αναμενόμενα. Η εταιρία ελπίζει ότι θα ανακάμψει χάρις σε καινοτομίες που βρίσκονται υπό ανάπτυξη όπως ένα καινούριο μικροτσίπ.

IBM: Κάτω των εκτιμήσεων τα έσοδα δευτέρου τριμήνου

H IBM ανέφερε τη Δευτέρα τριμηνιαία κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, όμως ο τζίρος της υπολείπεται των προσδοκιών. Οι μετοχές υποχώρησαν περίπου 4% αφού η εταιρεία δημοσίευσε κέρδη των 3,84 δολαρίων ανά μετοχή με πωλήσεις $ 20,81 δισ.

Και οι δύο αριθμοί ήταν όμως 13% χαμηλότεροι από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Οι αναλυτές ανέμεναν την IBM να αναφέρει κέρδη 3,78 δολαρίων ανά μετοχή με $20.95 δισ. τζίρο, σύμφωνα με τις συνολικές εκτιμήσεις της Thomson Reuters.

Η εταιρεία δήλωσε ότι το ισχυρότερο δολάριο μείωσε τις επιδόσεις της, καθώς ο συνολικός τζίρος μειώθηκε μόνο κατά 1 % εκατό σε ετήσια βάση, αν υπολογιστεί η επίδραση του νομίσματος.

«Συνεχίσαμε να καινοτομούμε σε όλο το πλαίσιο του χαρτοφυλακίου μας και καταφέραμε ισχυρή ανάπτυξη στις στρατηγικές μας επενδύσεις [...] οι οποίες γίνονται ένα ολοένα σημαντικότερο μέρος της επιχείρησής μας», δήλωσε ο Ginni Rometty, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της IBM. 

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πέτυχε μια σημαντική ανακάλυψη στη συρρίκνωση των τσιπ υπολογιστών, δημιουργώντας λειτουργικούς υπερ-πυκνούς ημιαγωγούς. Τα τσιπ αυτά είναι τα πρώτα στη βιομηχανία τρανζίστορ μεγέθους μόλις 7 νανομέτρων. Οι σημερινοί υπολογιστές λειτουργούν με μικροεπεξεργαστές που χρησιμοποιούν κόμβους από τσιπ 22 ή 14-νανομέτρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v