«Επίθεση» επενδυτών στην τσεχική κορώνα

Η κεντρική τράπεζα έχει διαμηνύσει ότι θα υπερασπιστεί το όριο της ισοτιμίας της κορώνας με το ευρώ. Την Δευτέρα παρενέβη για πρώτη φορά από το 2013 στις αγορές.

«Επίθεση» επενδυτών  στην τσεχική κορώνα

Η Eθνική Τράπεζα της Τσεχίας αναγκάστηκε να παρέμβει την Δευτέρα στις αγορές για να αποδυναμώσει την ισοτιμία της κορώνας, για πρώτη φορά από τότε που έθεσε ανώτατο όριο τις 27 κορώνες το ευρώ.

Η κεντρική τράπεζα έχει διαμηνύσει ότι δεν θα αφήσει την ισοτιμία να πέσει κάτω από αυτό το όριο, για να μην ασκηθούν υπερβολικές πιέσεις στον πληθωρισμό.

Μέχρι τώρα η κεντρική τράπεζα είχε καταφέρει να διατηρήσει την ισοτιμία πάνω από αυτό το επίπεδο, μόνο με την δύναμη του μηνύματος της. Ωστόσο, τώρα θα πρέπει να παρέμβει στις αγορές, ξοδεύοντας συναλλαγματικά αποθέματα.

«Οι τελευταίες εξελίξεις μπορεί να δείχνουν ότι η αγορά επαναπροσδιορίζει τον κίνδυνο μιας πιο πρόωρης εξόδου από το όριο, εξαιτίας της ενίσχυσης της οικονομίας. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει την δέσμευση της για την ισοτιμία τουλάχιστον ως το δεύτερο εξάμηνο του 2016» ανέφερε σύμφωνα με το Bloomberg αναλυτής της RBS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v