Apple: Ανακοίνωσε κέρδη $10,7 δισ. το Q3

Η πτώση στις προσυνεδριακές συναλλαγές για τη μετοχή της Apple είναι μεγάλη, καθώς οι εκτιμήσεις της εταιρίας για τα έσοδα του Q4 εμφανίζονται χαμηλότερες από τις προβλέψεις του Reuters. Άγνωστη η πορεία του Apple Watch.

Apple: Ανακοίνωσε κέρδη $10,7 δισ. το Q3

Tα κέρδη του Q3 για την Apple ανήλθαν στα $10,7 δισ., σημαντικά υψηλότερα από τα $7,74 που σημείωσε την ίδια εποχή πέρσι. Τα κέρδη ανα μετοχή αυξήθηκαν στα $1,85 ενώ τα έσοδα της επιχείρησης αυξήθηκαν κατά 33% σε σχέση με την ίδια περίοδο από το 2014, καθώς ανήλθαν στα $49,61 δισ. Τόσο τα έσοδα όσο και τα κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. 

Οι πωλήσεις iPhone αύξησαν τα έσοδα της εταιρίας, κι αυτό γιατί η μέση τιμή μονάδας αυξήθηκε πάνω από $100, δηλ. στα $662. Τα συνολικά έσοδα από τις πωλήσεις smartphones της εταιρίας ανήλθαν στα $31,37 δισ για το Q3, αποτελώντας πάνω από το 63% των συνολικών εσόδων. O Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, δήλωσε ότι η εταιρία είχε ένα «καταπληκτικό τρίμηνο». 

Ωστόσο, η Αpple προέβλεψε έσοδα από $49 έως $51 δισ. για το τέταρτο τρίμηνο, δηλ. κάτω από την μέση πρόβλεψη του Reuters για $51,1 δισ. Ως αποτέλεσμα, η μετοχή της εταιρίας εμφανίζει πτώση μεγαλύτερη του 7% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, με την τιμή της να υποχωρεί στα $121,18, όπως μετέδωσε το CNBC. Γιατί συνέβη αυτό;

Κατ' αρχάς, όπως σημειώνει το άρθρο, η εταιρία είχε μικρά περιθώρια για λάθη, δεδομένου του ράλι 39% στη μετοχή την περασμένη χρονιά. Παρότι λοιπόν τα νούμερα του τρίτου τριμήνου ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις – η εταιρία πούλησε περισσότερα iPhones και Mac απ' ό,τι αναμενόταν, σημειώνοντας έσοδα $49,6 δισ. – το πρόβλημα είναι ότι οι εκτιμήσεις ήθελαν την εταιρία να εμφανίζει μεγάλα έσοδα για το Apple Watch, για το οποίο όμως η Apple δεν ανακοίνωσε πωλήσεις.

Και το iPhone, που ήταν άλλος ένας λόγος για τις θετικές προβλέψεις, παρότι ξεπέρασε το Μ.Ο. των προβλέψεων για 47,5 εκατ. πωλήσεις, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις πιο τολμηρές προβλέψεις που μιλούσαν για πάνω από 50 εκατ. μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v