Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρυσός: Το μεγαλύτερο πτωτικό σερί της 20ετίας

Με απώλειες έκλεισε την Τετάρτη το πολύτιμο μέταλλο, σημειώνοντας νέο ρεκόρ πτωτικών συνεδριάσεων για την τελευταία 20ετία. Συνέχιση του «sell off» αναμένουν traders και αναλυτές.

Χρυσός: Το μεγαλύτερο πτωτικό σερί της 20ετίας

Ο χρυσός κατέγραψε τη δέκατη διαδοχική ημέρα απωλειών την Τετάρτη, το μεγαλύτερο αρνητικό σερί για το πολύτιμο μέταλλο τα τελευταία 20 χρόνια.

Από τον Αύγουστο ως τον Σεπτέμβριο του 1996 ο χρυσός είχε κλείσει με πτώση για 13 συνεχόμενες συνεδριάσεις.

Αναλυτές και traders δήλωσαν στο CNBC ότι η κατρακύλα του αναμένεται να συνεχιστεί και προς χαμηλότερα επίπεδα, λόγω της κάμψης της ζήτησης στη φυσική αγορά και της ενίσχυσης του δολαρίου.

«Η φυσική ζήτηση για χρυσό στην Κίνα είναι μειωμένη 9%. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ζήτηση για χρυσά νομίσματα, για μπάρες χρυσού ενφανίζεται πτωτική 17% αυτήν τη χρονιά. Οπότε δεν υπάρχουν αγοραστές ακόμα και με χαμηλότερη τιμή» ανέφερε ο trader Anthony Grisanti στο «Futures Now» του CNBC.

«Το ρευστό είναι ο βασιλιάς στον κόσμο των εμπορευμάτων αυτήν τη στιγμή» υποστήριξε ο στρατηγικός αναλυτής της RBC Capital Markets, George Gero, αναφερόμενος στο δολάριο.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης δολαρίου είναι 8% υψηλότερα από την αρχή του έτους. Από τη στιγμή που ο χρυσός αποτιμάται σε δολάρια, τείνει να υποχωρεί όταν ανεβαίνει το δολάριο.

«Τα υψηλότερα επιτόκια στα αμερικάνικα ομόλογα συνεχίζουν να υποστηρίζουν ένα περιβάλλον όπου “ο χρυσός δεν αποδίδει τίποτα” για τον επενδυτή» έγραψε ο κ. Gero σε έκθεση της RBC την Τετάρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v