Nissan: Αύξηση 36% στα καθαρά έσοδα το β' τρίμηνο

Από τη βελτίωση της αμερικανικής αγοράς επωφελήθηκε η Nissan, η οποία αύξησε τα καθαρά της έσοδα κατά 36% το δεύτερο τρίμηνο. Στην Κίνα οι πωλήσεις αυξήθηκαν μόλις 5,7%, τοποθετώντας την αυτοκινητοβιομηχανία μετά την Toyota και τη Honda.

Nissan: Αύξηση 36% στα καθαρά έσοδα το β τρίμηνο

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα κέρδη που ανακοίνωσε η Nissan για το δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη μεγαλύτερη αγορά για την εταιρία.

Τα καθαρά έσοδα της αυτοκινητοβιομηχανίας αυξήθηκαν κατά 36% σε 152,8 δισ. γεν το δεύτερο τρίμηνο, τη στιγμή που οι προβλέψεις 11 αναλυτών έκαναν λόγο για έσοδα της τάξης των 130,2 δισ.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας επωφελήθηκε από τη βελτίωση της αμερικανικής αγοράς -που σημείωσε τις καλύτερες πωλήσεις της δεκαετίας κατά το πρώτο εξάμηνο- εμφανίζοντας αύξηση των παραδόσεων στις ΗΠΑ γρηγορότερα από τους ανταγωνιστές της, μεταξύ των οποίων οι General Motors και Honda.

Αντίθετα στην Κίνα, οι πωλήσεις της εταιρίας αυξήθηκαν μόλις 5,7% τους πρώτους έξι μήνες, με αποτέλεσμα η Nissan να έρχεται μετά την Toyota και τη Honda. Αυτό οφείλεται στη μείωση της ζήτησης ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, καθώς η οικονομική ανάπτυξη στη χώρα επιβραδύνεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v