Chevron: 1.500 απολύσεις για μείωση του κόστους

Στόχος της Chevron είναι η μείωση του κόστους κατά 1 δισ. δολάρια. Η εταιρία εστιάζει στην αύξηση της αποδοτικότητας, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο.

Chevron: 1.500 απολύσεις για μείωση του κόστους

Σε 1.500 απολύσεις προχωρά η Chevron προκειμένου να μειώσει τα κόστη της κατά 1 δισ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη.

Οι περικοπές θα λάβουν χώρα σε 24 επιχειρηματικούς ομίλους, καθώς και στο εταιρικό της κέντρο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «υπό το φως του τρέχοντος περιβάλλοντος της αγοράς, η Chevron αναλαμβάνει δράση ώστε να μειώσει τα εσωτερικά της κόστη σε πολλές λειτουργικές μονάδες και το εταιρικό κέντρο (...) Αυτές οι πρωτοβουλίες, οι οποίες βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη, εστιάζουν στην αύξηση της αποδοτικότητας, τη μείωση του κόστους και την επικέντρωση στην εργασία που στηρίζει απευθείας τις επιχειρηματικές προτεραιότητες».

Από τις περικοπές που έχουν ανακοινωθεί, περίπου 270 είναι ήδη ανοικτές θέσεις που δεν πρόκειται να συμπληρωθούν, ενώ η Chevron σχεδιάζει να τερματίσει ακόμη 600 συνεργασίες.

Η μετοχή της εταιρίας δεν έχει παρουσιάσει αλλαγές, ενώ τόσο η Chevron, όσο και η Exxon Mobil, πρόκειται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους για το δεύτερο τρίμηνο την Παρασκευή το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v