Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Airbus Group: Αύξηση 6% σε έσοδα και κέρδη το πρώτο εξάμηνο

Επιβεβαίωσε τις προβλέψεις για τη χρονιά η Airbus Group, η οποία ανακοίνωσε αύξηση της τάξης του 6% στα έσοδα και τα λειτουργικά της κέρδη. Η εταιρία είχε και κέρδη 748 εκ. ευρώ από πώληση μεριδίου της Dassault Aviation, που είχε στην κατοχή της.

Airbus Group: Αύξηση 6% σε έσοδα και κέρδη το πρώτο εξάμηνο

Αύξηση 6% σε λειτουργικά κέρδη και έσοδα κατά το πρώτο εξάμηνο ανακοίνωσε η Airbus Group και επιβεβαίωσε τις οικονομικές προβλέψεις για τη χρονιά.

Ο γενικός διευθυντής, Τομ Έντερς, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία αεροδιαστημικής στον κόσμο, μετά την Boeing, εστιάζει σε λειτουργικές προτεραιότητες, όπως την εκκίνηση της παραγωγής του Α350 επιβατηγού τζετ της, αλλά και το προβληματικό στρατιωτικό μεταγωγικό A400M.

Οι σωρευτικές προβλέψεις για το μεγαλύτερο αμυντικό πρόγραμμα της Ευρώπης άγγιξαν τα 5 δισ. ευρώ, ενώ η Airbus χρεώθηκε 290 εκ. για καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του νέου Α400Μ, οι οποίες οφείλονται στο θανάσιμο δυστύχημα ενός μεταγωγικού το Μάιο, κατά τη διάρκεια δοκιμής.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η σύγκρουση οδήγησε σε καθυστερήσεις μέχρι και τριών μηνών.

Η Airbus Group είχε κέρδη 748 εκ. ευρώ από την πώληση του μεριδίου που κατείχε στη Dassault Aviation, το οποίο ήταν 18,75%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v