Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mείωση του επιτοκίου στη Ρωσία αποφάσισε η κεντρική τράπεζα

Η ρωσική κεντρική τράπεζα φοβάται περισσότερο την μείωση της οικονομικής δραστηριότητας παρά τον πληθωρισμό, ο οποίος σημείωσε πτωτική πορεία. Έτσι, προέβη σε μείωση του βασικού επιτοκίου κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

Mείωση του επιτοκίου στη Ρωσία αποφάσισε η κεντρική τράπεζα

H κεντρική τράπεζα της Ρωσίας χαμήλωσε σήμερα το βασικό επιτόκιο στο 11% από το 11,5%, επιβεβαιώνοντας ευρέως διαδεδομένες προσδοκίες των αναλυτών. Το δολάριο ανέβηκε στα 60,58 ρούβλια από τα 60.30 ως αποτέλεσμα της απόφασης, αναφέρει το MarketWatch. 

Η απόφαση να μειωθούν τα επιτόκια «λαμβάνει υπόψη ότι η 'ισορροπία των κινδύνων' για την οικονομία βαραίνει περισσότερο προς την πλευρά μιας μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας, παρά σε μια μικρή αύξηση του κινδύνου για πληθωρισμό», ανέφερε η κεντρική τράπεζα σε δήλωσή της, δικαιολογώντας την εν λόγω απόφαση.

Ο ετήσιος πληθωρισμός έπεσε άλλωστε κάτω από το 7% τον Ιούλιο του 2015 και θα φτάσει το στόχο του 4% για το 2017, σύμφωνα με την ρωσική κεντρική τράπεζα. Η προοπτική του βασικού επιτοκίου θα εξαρτηθεί από την ισορροπία μεταξύ του κινδύνου του πληθωρισμού και του κινδύνου να μειωθεί η οικονομική δραστηριότητα, πρόσθεσε η τράπεζα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v