Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Commerzbank: Υπερδιπλασίασε τα έσοδα το δεύτερο τρίμηνο

Η τράπεζα ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε ότι αφορά τα έσοδα, κυρίως λόγω της ενισχυμένης γερμανικής οικονομίας, της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της επέκταση του δανεισμού σε Γερμανούς ιδιώτες και εταιρείες.

Commerzbank: Υπερδιπλασίασε τα έσοδα το δεύτερο τρίμηνο

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα αποτελέσματα της Commerzbank για το δεύτερο τρίμηνο, αφού υπερδιπλασίασε τα κέρδη της.

Όπως ανακοίνωσε η γερμανική τράπεζα με έδρα τη Φρανκφούρτη, τα καθαρά της έσοδα αυξήθηκαν στα 280 εκατ. ευρώ, από 100 εκατ. το ίδιο διάστημα πέρυσι. Ο αριθμός ξεπέρασε τις εκτιμήσεις επτά αναλυτών, οι οποίοι έκαναν λόγο για 252,9 εκατ. ευρώ.

Το τμήμα των ιδιωτών πελατών της τράπεζας εμφάνισε κατά το δεύτερο τρίμηνο, 171 εκατ. ευρώ σε λειτουργικά κέρδη, έναντι 116 εκατ. το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας επεκτείνει το δανεισμό της σε Γερμανούς ιδιώτες και εταιρίες και μειώνει τις δαπάνες της προκειμένου να βελτιώσει την κερδοφορία της. Ενισχυμένη από μια δυνατή γερμανική οικονομία, η τράπεζα βάζει στην άκρη λιγότερα χρήματα για αθετήσεις δανείων.

Η Commerzbank αύξησε τα έσοδά της από τις υποθήκες, από τις οποίες άγγιξε το ποσό-ρεκόρ των 3,5 δισ. ευρώ. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια –εκτός εκείνων που σχετίζονται με ναυτιλία, εμπορικά ακίνητα και δημόσια περιουσιακά στοιχεία- μειώθηκαν στο 1,4% του συνόλου των δανείων, ποσοστό που αποτελεί χαμηλό ρεκόρ. Επιπλέον, τα λειτουργικά κέρδη της εταιρικής τραπεζικής μονάδας της Commerzbank, Mittelstandsbank, ανήλθαν στα 394 εκ. ευρώ, έναντι 269 πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v