Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πουέρτο Ρίκο: Αθέτησε πληρωμή ομολόγου $58 εκατ.

H μη πληρωμή δόσης $58 εκατ. από το Πουέρτο Ρίκο συνιστά «default» σύμφωνα με την Moody's. Αναμένει ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χρεοκοπίες σε ομόλογα της κοινοπολιτείας καθώς υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας.

Πουέρτο Ρίκο: Αθέτησε πληρωμή ομολόγου $58 εκατ.

Η κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο δεν κατάφερε να εξοφλήσει δόση $58 εκατ. σε ομόλογο που εκδόθηκε από δημόσια υπηρεσίας της χώρας, πυροδοτώντας σύμφωνα με την Moody's την πρώτη από μια σειρά χρεοκοπιών.

Ο πρόεδρος της επενδυτικής τράπεζας του νησιού της Καραϊβικής ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση κατέβαλε την Δευτέρα μόλις $628.000 από τα $58 εκατ. που όφειλε για ομόλογο που είχε πουλήσει ο Δημόσιος Οργανισμός Χρηματοδότησής (Public Financin Corporation), γιατί το κοινοβούλιο δεν ενέκρινε την σχετική δαπάνη.

«Ήταν μια απόφαση που αντανακλά τις σοβαρές ανησυχίες για την ρευστότητα της κοινοπολιτείας σε συνδυασμό με το ισοζύγιο των υποχρεώσεων στους πιστωτές μας και τις εξίσου σημαντικές υποχρεώσεις προς τον λαό του Πουέρτο Ρίκο ώστε να διασφαλιστεί ότι οι υπηρεσίες που δικαιούνται θα διατηρηθούν» σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

Η Moody's ανακοίνωσε ότι η μη πληρωμή ολόκληρου του οφειλόμενου ποσού αποτελεί «default».

Όπως μεταδίδουν οι F.T., η Emily Rates της Moody’s ανέφερε ότι οι οίκος αξιολόγησης βλέπει την αθέτηση πληρωμής ως «default» και αναμένει ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χρεοκοπίες.

«Το Πουέρτο Ρίκο δεν έχει τους πόρους να καλύψει τις μελλοντικές υποχρεώσεις. Πιστεύουμε είναι η πρώτη από πολλές χρεοκοπίες που θα ακολουθήσουν σε χρέος της κοινοπολιτείας» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v