Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Post: Μείωση στόχου για το 2015 λόγω απεργιών το β' τρίμηνο

Οι συνεχιζόμενες απεργίες των εργαζομένων της κατά το δεύτερο τρίμηνο, οι οποίες κόστισαν στην Deutsche Post 100 εκατ. ευρώ, ανάγκασαν την εταιρία να μειώσει τον στόχο που είχε θέσει για τα κέρδη της το 2015. Ωστόσο διατηρεί τους στόχους της για το 2016 και το 2020.

Deutsche Post: Μείωση στόχου για το 2015 λόγω απεργιών το β τρίμηνο

Σε μείωση του στόχου για τα κέρδη της το 2015 προχώρησε σήμερα η γερμανική ταχυδρομική εταιρία Deutsche Post, αφού οι απεργίες κατά το δεύτερο τρίμηνο της κόστισαν 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Οι απεργίες των εργαζομένων που ξεκίνησαν τον Απρίλιο, μία εκ των οποίων διήρκησε τέσσερις εβδομάδες, πυροδοτήθηκαν από τα σχέδια της εταιρίας να επεκτείνει το τμήμα που ασχολείται με τα πακέτα, χρησιμοποιώντας εργάτες με μειωμένες αμοιβές. Οι απεργίες σταμάτησαν τον περασμένο μήνα, όταν οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία.

Η Deutsche Post ανακοίνωσε ότι πλέον περιμένει τα κέρδη προ τόκων και φόρων για το 2015 να διαμορφωθούν στα 2,95 με 3,1 δισ. ευρώ, ενώ ο προηγούμενος στόχος ήταν μεταξύ 3,05 και 3,2 δισ. ευρώ.

Τα τμήματα της αλληλογραφίας, του ηλεκτρονικού εμπορίου και των πακέτων αναμένουν κέρδη τουλάχιστον 1,2 δισ. ευρώ, ενώ πριν υπολόγιζαν κέρδη 1,3 δισ.

Πάντως, αν και παρουσίασε μείωση στα EBIT της τάξης του 8% -μεγαλύτερη από το αναμενόμενο-, η εταιρία επιβεβαίωσε ότι διατηρεί τους στόχους που έχει θέσει για το 2016 και το 2020.

Επιπλέον, ανακοίνωσε την ολοκληρωτική ανάκαμψη του προβληματικού τμήματός της που σχετίζεται με τα φορτία, μέσω νέων μέτρων των οποίων η εφαρμογή ξεκίνησε κατά το δεύτερο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v