Monte Paschi: Εμφάνισε κέρδη το β' τρίμηνο

Από ζημίες το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, η ιταλική τράπεζα εμφάνισε κέρδη το φετινό δεύτερο τρίμηνο, κυρίως λόγω πώλησης περιουσιακού στοιχείου αλλά και μειωμένες επισφάλειες.

Monte Paschi: Εμφάνισε κέρδη το β τρίμηνο

Η Banca Monte dei Paschi di Siena, η οποία έχει «κοστίσει» στην Ιταλία με δύο διασώσεις από το 2009, εμφάνισε κέρδη κατά το δεύτερο τρίμηνο, αφενός λόγω της πώλησης περιουσιακού στοιχείου της και αφετέρου επειδή χρειάστηκε να βάλει λιγότερα χρήματα στην άκρη για επισφαλή δάνεια.

Τα καθαρά έσοδα το δεύτερο τρίμηνο ήταν 121 εκατ. ευρώ, ενώ το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους η ιταλική τράπεζα είχε εμφανίσει ζημίες 178,9 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας, που αποτελεί μέτρο οικονομικής ευρωστίας, αυξήθηκε στο 10,7% τον Ιούνιο, από 10,2% στα τέλη Μαρτίου.

120 εκατ. ευρώ των κερδών προέρχονται από την πώληση του μεριδίου της τράπεζας στην Anima Holdings. Στο μεταξύ, οι προβλέψεις για τα επισφαλή δάνεια το δεύτερο εξάμηνο έπεσαν στα 515,8 εκατ. ευρώ από 731 εκατ. πέρυσι.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν σε 559,9 εκατ. ευρώ από 526,2 εκατ. πέρυσι, ωστόσο μειώθηκαν σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v