Συρία: Πάνω από 250.000 νεκροί στα 4 χρόνια συγκρούσεων

Από την αρχή του εμφυλίου πολέμου στη χώρα έχουν πεθάνει περίπου 250.000 άνθρωποι σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μια διεθνή οργάνωση με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο. μεταξύ αυτών τα 11.000 είναι παιδιά.

Συρία: Πάνω από 250.000 νεκροί στα 4 χρόνια συγκρούσεων

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, περισσότερα από 11.000 παιδιά είναι μεταξύ των 71.781 αμάχων που έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο στη Συρία.

Από την αρχή του εμφυλίου πολέμου στη χώρα, περίπου 4 χρόνια πριν, έχουν πεθάνει περίπου 250.000 άνθρωποι σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΣΠΑΔ), μια διεθνή οργάνωση με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο.

Από τους νεκρούς που έχουν χαθεί στη μάχη, οι 43.384 είναι ντόπιοι αντάρτες και οι 34.375 είναι ξένοι μαχητές που πολεμούν στο συριακό έδαφος.

Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, ο αριθμός των νεκρών του ΣΠΑΔ δεν περιλαμβάνει τους 30.000 αγνοουμένους στη χώρα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ιδρύθηκε το 2006 και ισχυρίζεται ότι δεν συνδέεται με κανένα πολιτικό κόμμα στη Συρία ή το εξωτερικό.

Τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρουν, ότι περισσότεροι από 4 εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες βρίσκονται σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με την ειδική οργάνωση για τους πρόσφυγες του ΟΗΕ, 1,8 εκατομμύρια είναι οι εγγεγραμμένοι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία και πάνω από 1,1 εκατ. στο Λίβανο.

Η είδηση έρχεται μετά την ομόφωνη ψήφιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη σύσταση επιτροπής που θα προσδιορίσει τον ένοχο, πίσω από θανατηφόρες επιθέσεις αερίου χλωρίου στη Συρία, για την οποία ο Πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ και η κυβέρνησή του έχουν επανειλημμένα αρνηθεί την ευθύνη.

Ο Άσαντ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι ανοιχτός σε μια διπλωματική λύση που θα περιλαμβάνει την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη χώρα του. Από την αρχή του εμφυλίου πολέμου το 2011, η χώρα έχει δει την άνοδο πολλών εξτρεμιστικών ομάδων από τις οποίες πολλές ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος.

Σε μια κίνηση καλής θέλησης, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουαλίντ αλ-Μουαλέμ πραγματοποίησε επίσκεψη στον Περσικό Κόλπο αυτήν την εβδομάδα.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψή του σε τέσσερα χρόνια. Η πρώτη στάση του ήταν το Ομάν, το οποίο σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες του Κόλπου, έχει διατηρήσει τους δεσμούς του με τη Δαμασκό.

 

Πηγή: Premium.paratiritis.gr 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v