Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εχασε τα 43 δολάρια το αργό πετρέλαιο

Τα 42,98 δολάρια το βαρέλι άγγιξε το αργό πετρέλαιο στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Κάτω από τα 50 δολάρια το πετρέλαιο Brent. Πιέσεις από την υποτίμηση του γουάν και την αύξηση της παραγωγής από τις χώρες του ΟΠΕΚ.

Εχασε τα 43 δολάρια το αργό πετρέλαιο

Η απόφαση της Κίνας να υποτιμήσει το νόμισμα της και τα στοιχεία που έδειξαν αύξηση της παραγωγής από τις χώρες του ΟΠΕΚ οδηγούν το αργό πετρέλαιο κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών. 

Στην Νέα Υόρκη, η τιμή της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου διολισθαίνει 4,09% στα 43,13 δολάρια ανά ουγκιά. Νωρίτερα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης το συμβόλαιο έπεσε κάτω από τα 43 δολάρια, στα 42,98 δολάρια. 

Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί 2,4% στα 49,19 δολάρια το βαρέλι.

Η απόφαση της Κίνας να υποτιμήσει το γουάν θα κάνει τις εισαγωγές σε μια σειρά εμπορευμάτων πιο ακριβές, συμπεριλαμβανομένου και του πετρελαίου. Η κίνηση του Πεκίνου δημιουργεί ανησυχίες ότι η κινεζική οικονομία κατεβάζει απότομα ταχύτητα.

Ο «μαύρος χρυσός» δέχτηκε πιέσεις και από την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ ότι η παραγωγή τον Ιούλιο αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγών Χωρών, ο οποίος έχει υπ' ευθύνη του το 40% της παροχής πετρελαίου παγκοσμίως, αύξησε την παραγωγή κατά 100.700 βαρέλια την ημέρα, σε 31,5 εκατ. τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Η αύξηση αυτή σημειώθηκε παρότι η Σαουδική Αραβία ανέφερε ότι μείωσε κατά πολύ τη δική της παραγωγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v