Swiss Life: Αύξηση σε κέρδη και καθαρά έσοδα το α' εξάμηνο

Τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες ενίσχυσαν τα κέρδη της ελβετικής ασφαλιστικής, η οποία τονίζει ότι έχει ήδη πετύχει «την πλειοψηφία» των στόχων της για το έτος. Η εταιρία προσπαθεί να τονώσει περαιτέρω την κερδοφορία της ενώ ψάχνει ευνοϊκές συμφωνίες.

Swiss Life: Αύξηση σε κέρδη και καθαρά έσοδα το α εξάμηνο

Αύξηση στα κέρδη της είδε η Swiss Life κατά το πρώτο εξάμηνο, κυρίως λόγω εσόδων από αμοιβές και προμήθειες.

Τα καθαρά έσοδα της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας της Ελβετίας αυξήθηκαν σε 490 εκατ. ελβετικά φράγκα από 484 εκατ. το ίδιο διάστημα πέρυσι. Αυτό ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών του Bloomberg, οι οποίοι είχαν προβλέψει κέρδη 452 εκατ. φράγκων.

Τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν σε 10 δισ. φράγκα από 10,8 δισ., ενώ τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες ανέβηκαν κατά 5% σε 612 εκατ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Patrick Frost προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να τονώσει την κερδοφορία και να περικόψει τις δαπάνες, καθώς τα χαμηλά επιτόκια βαραίνουν τα κέρδη. Επιπλέον, η εταιρία έχει πληγεί από την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας να άρει το πλαφόν στην ισοτιμία φράγκου-ευρώ.

«Οι βελτιώσεις στα κέρδη καταδεικνύουν ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε επιτυχώς ακόμη και σε ένα επίμονα δύσκολο περιβάλλον της αγοράς κεφαλαίων», τόνισε ο Frost σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «έχουμε διαφοροποιήσει κι άλλο τις πηγές κέρδους μας και έχουμε παραπάνω από αντισταθμίσει τη νέα πτώση των επιτοκίων».

Η Swiss Life ανακοίνωσε ότι έχει πετύχει «την πλειοψηφία» των στόχων της νωρίτερα από ό,τι είχε σχεδιάσει. Μεταξύ των στόχων αυτών είναι η επιστροφή της μετοχής της εταιρίας στο 8 με 10%, ένα νέο επιχειρησιακό περιθώριο περισσότερο από 1,5% και περικοπή δαπανών ύψους 130 με 160 εκατ. φράγκα μέχρι το τέλος του έτους.

Το νέο επιχειρησιακό περιθώριο της εταιρίας ήταν 1,7% στα τέλη του Ιουνίου, ενώ την ίδια περίοδο του περασμένου έτους ήταν 2,4%. Ο Frost επεσήμανε ότι εξακολουθεί να ψάχνει κατάλληλες συμφωνίες που θα αυξήσουν τα έσοδα από αμοιβές. Πάντως, τόνισε ότι είναι «πολύ χαρούμενος» με την απόκτηση της γερμανικής εταιρίας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Corpus Sireo, πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v