Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος ήταν σημαντικά υψηλότερος από αυτόν που ανέμεναν οι αναλυτές τον Αύγουστο. Βελτιωμένα τα στοιχεία και στον δείκτη τρεχουσών συνθηκών.

Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία

Βελτιωμένο ήταν το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Αύγουστο, με τον δείκτη που καταρτίζει το Ινστιτούτο Ifo να διαμορφώνεται στο 108,3, έναντι του 107,7 που ανέμεναν οι αναλυτές. 

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών διαμορφώθηκε στο 114,8 έναντι πρόβλεψης για 113,9, ενώ ο δείκτης προσδοκιών ανήλθε στο 102,2.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο, τα στελέχη των γερμανικών επιχειρήσεων φαίνεται να ενθαρρύνονται από τη συμφωνία για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, αλλά και από την αυξημένη ζήτηση. 

Ωστόσο, προειδοποιεί πως οι εξελίξεις στην Κίνα δεν αντανακλώνται στον δείκτη του Αυγούστου και πως η χώρα θα αποτελέσει ένα μεγαλύτερο παράγοντα για το επιχειρηματικό κλίμα στη συνέχεια.

Παράλληλα, αναφέρει πως δεν αναμένει σημαντική αύξηση των εξαγωγών, ενώ εξακολουθεί να αναμένει αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ κατά 0,4% το γ' τρίμηνο και 1,7% στο σύνολο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v