Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο υψηλό τετραετίας το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη

Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος αυξήθηκε στο 104,2 τον Αύγουστο, από 104,0 τον Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μείωσή του στο 103,8. Βελτιωμένη η εικόνα σε Γαλλία και Ισπανία, επιδείνωση των στοιχείων σε Γερμανία, Ιταλία και Ολλανδία. Σε χαμηλό 6ετίας το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα.

Σε νέο υψηλό τετραετίας το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών ενισχύθηκε το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, καθώς η αύξηση της εγχώριας ζήτησης αντιστάθμισε την επιδείνωση των προοπτικών στις εξαγωγές. Ιδιαίτερα βελτιωμένο ήταν το κλίμα στη Γαλλία και την Ισπανία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος αυξήθηκε στο 104,2 τον Αύγουστο, από 104,0 τον Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μείωσή του στο 103,8.

«Η βελτίωση του κλίματος στην ευρωζώνη προέκυψε λόγω της αντιστάθμισης του επιδεινούμενου κλίματος στη βιομηχανία από την βελτίωση σε άλλους τομείς δραστηριότητας (κατασκευές, υπηρεσίες και λιανικό εμπόριο) αλλά και από την οριακά υψηλότερη καταναλωτική εμπιστοσύνη», σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν.

Από τις μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης, οικονομικό κλίμα βελτιώθηκε στη Γαλλία (+0,9) και την Ισπανία (+1,7), ενώ αντιθέτως επιδεινώθηκε στη Γερμανία (-0,2), την Ιταλία (-0,6) και την Ολλανδία (-0,3). Στην Ελλάδα ο δείκτης υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι τουλάχιστον ετών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v