Kέρδη $1 δισ. για hedge fund «Mαύρο Κύκνο»

Απόδοση 20% την ημέρα που ο Dow Jones βούτηξε πάνω από 1.000 μονάδες πέτυχε hedge fund με σύμβουλο τον συγγραφέα του «Μαύρου Κύκνου» Νασίμ Νίκολας Τάλεμπ.

Kέρδη $1 δισ. για hedge fund «Mαύρο Κύκνο»

Η διόρθωση στις χρηματιστηριακές αγορές έπιασε απροετοίμαστους ορισμένα «αστέρια» της Wall Street, αλλά όχι και ένα hedge fund που έχει ως σύμβουλο τον συγγραφέα του «Μαύρου Κύκνου» Νασίμ Νίκολας Τάλεμπ.

Όπως μεταδίδει η WSJ, την περασμένη Δευτέρα η Universa Investment LP κατέγραψε κέρδη περίπου 20%, μια ημέρα κατά την οποία ο Dow Jones βούτηξε πάνω από 1.000 μονάδες και ο δείκτης μεταβλητότητας VIX εκτινάχτηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Η απόδοση του fund για το 2015 σκαρφάλωσε στο 20%, σύμφωνα με πηγή της WSJ. Την εβδομάδα που έκλεισε την Δευτέρα συγκέντρωσε κέρδη 1 δισ. δολαρίων.

Η Universa, η οποία διαχειρίζεται ενεργητικό περίπου 6 δισ. δολάρια, επιδιώκει την επίτευξη μεγάλων κερδών από απότομες πτώσεις στις αγορές.

Στα χρηματοοικονομικά, ο όρος «μαύρος κύκνος» αναφέρεται σε ένα γεγονός το οποίο έχει μεγάλες επιπτώσεις και είναι μη αναμενόμενο, όπως οι οικονομικές κρίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v