Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Rosengren (Fed): Αβέβαιο το outlook για ανάπτυξη

Η αβεβαιότητα στις προοπτικές για τον πληθωρισμό και την παγκόσμια ανάπτυξη δικαιολογούν έναν ήπιο ρυθμό αύξησης των επιτοκίων, υποστήριξε ο αξιωματούχος της Fed, Εric Rosengren.

Rosengren (Fed): Αβέβαιο το outlook για ανάπτυξη

Η επιβράδυνση ξένων οικονομιών, η μεταβλητότητα στις χρηματιστηριακές αγορές και η πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων μπορεί να πλήξουν την ανάπτυξη της αμερικάνικης οικονομίας, δήλωσε την Δευτέρα ο αξιωματούχος της Fed, Εric Rosengren.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., ο κ. Rosengren υποστήριξε πως ενδέχεται να προχωρήσει σε μείωση των προβλέψεων του για την ανάπτυξη. Τόνισε παράλληλα ότι δεν βλέπει σύντομα μια αύξηση του πληθωρισμού.

«Οι εξελίξεις αυτές μπορεί να προκρίνουν μια πτωτική αναθεώρηση στην πρόβλεψη, η οποία μπορεί να είναι τόσο μεγάλη ώστε να δημιουργεί ανησυχίες για το αν είναι πιθανή περαιτέρω σύσφιξη των αγορών απασχόλησης» σημείωσε σε ομιλία του στην Νέα Υόρκη.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η βελτίωση στην αγορά απασχόλησης είναι απαραίτητη για οποιαδήποτε εκτίμηση αύξησης του πληθωρισμού προς το στόχο του 2%.

«Χωρίς μια προσδοκία για υψηλότερη ανάπτυξη και με μια περαιτέρω σύσφιξη των αγορών απασχόλησης, θα εγκατέλειπα το βασικό σκεπτικό για αύξηση του πληθωρισμού και θα έχανα την πεποίθηση ότι το επιτύχουμε τον στόχο του 2% σε εύλογο χρονικό διάστημα» επισήμανε.

«Δεδομένων των σημερινών και προβλεπόμενων συνθηκών, δεν πρέπει μόνο να γίνει σταδιακά η αύξηση των επιτοκίων, αλλά τα επιτόκια μπορεί μακροπρόθεσμα να είναι χαμηλότερα από ότι σε προηγούμενους κύκλους σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής» πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v