Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Βλέπει απότομη ανάκαμψη στην Κίνα

«Απότομη ουσιαστική αλλαγή» στην Κίνα βλέπει η Goldman Sachs, λόγω των αποτιμήσεων και των βελτιούμενων οικονομικών στοιχείων. Όπως τονίζει, θα υπάρξει χαλάρωση νομισματικής πολιτικής, δημοσιονομικά κίνητρα και μεταρρυθμίσεις.

Goldman Sachs: Βλέπει απότομη ανάκαμψη στην Κίνα

Επιμένει στις θετικές εκτιμήσεις της σχετικά με τα κινεζικά χρηματιστήρια στο Χονγκ Κονγκ η Goldman Sachs, τονίζοντας πως οι αποτιμήσεις δεν είναι ακριβές και πως τα βελτιούμενα οικονομικά στοιχεία θα οδηγήσουν σε ανάκαμψη.

«Η απότομη αλλαγή στην Κίνα μπορεί να είναι αρκετά ουσιαστική», ανέφερε ο Τίμοθι Μο της Goldman Sachs, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη, σύμφωνα με το Bloomberg. «Ο κίνδυνος έναντι της ανταμοιβής, με όρους του τι τιμολογείται στην αγορά, μας δίνει την αίσθηση ότι αν δούμε μια σταθεροποίηση στα μακροοικονομικά δεδομένα, ας πούμε από τώρα μέχρι το τέλος του έτους, τότε θα μπορούσαμε να δούμε μία καλή ανάκαμψη», τόνισε.

Ο δείκτης MSCI China έχει πέσει περισσότερο από 30% από τα υψηλότερα επίπεδά του τον Απρίλιο, καθώς μία μεγάλη πτώση στις μετοχές και άλλα στοιχεία κατέδειξαν μία οικονομική επιβράδυνση που όλο και βαθαίνει.

Όπως τόνισε ο Τίμοθι Μο, «πρόκειται για αρκετά χαμηλά επίπεδα αποτίμησης και δεν είναι μακριά από εκείνα στα οποία βρισκόταν η αγορά όταν είχε πιάσει πάτο σε προηγούμενες εποχές ανησυχίας (...) Θα υπάρχει περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και αξιοπρεπή δημοσιονομικά κίνητρα και συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις».

Ακόμη και αφού μείωσαν τα επιτόκια για πέμπτη φορά από τον Νοέμβριο και επέτρεψαν στις τράπεζες να συσσωρεύσουν λιγότερα μετρητά, οι κινεζικοί φορείς χάραξης πολιτικής παραμένουν υπό πίεση για να κάνουν περισσότερα, ώστε να στηρίξουν τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Ένας κατασκευαστικός δείκτης έπεσε τον Αύγουστο στα χαμηλότερα επίπεδά του εδώ και τρία χρόνια, ενώ τα κέρδη των βιομηχανικών εταιριών της χώρας μειώθηκαν κατά 2,9% τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v