Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Συνεχίζεται η ανάπτυξη της αμερικάνικης οικονομίας

Οι περισσότερες από τις περιφέρειες της κεντρικής τράπεζας κατέγραψαν ήπια με μέτρια ανάπτυξη στην ζήτηση εργαζομένων και απασχόλησης. Αισθητές οι επιπτώσεις από την επιβράδυνση της Κίνας σε ορισμένες εταιρίες. Σταθερές ως αρνητικές οι συνθήκες στον τομέα της ενέργειας.

Fed: Συνεχίζεται η ανάπτυξη της αμερικάνικης οικονομίας

Η βελτίωση στην αγορά εργασίας έχει πυροδοτήσει μικρές αυξήσεις στους μισθούς σε ορισμένα επαγγέλματα τις τελευταίες εβδομάδες, αν και ορισμένες εταιρείες έχουν αρχίσει να αισθάνονται τις επιπτώσεις από την επιβράδυνση στις ΗΠΑ, αναφέρεται στην έκθεση Beige Book της Fed που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Η Beige Book δημοσιεύεται οχτώ φορές τον χρόνο και προσφέρει μια σύντομη εικόνα για την κατάσταση της οικονομίας στις 12 περιφέρειες της κεντρικής τράπεζας.

Οι περισσότερες από τις περιφέρειες της κεντρικής τράπεζας κατέγραψαν ήπια με μέτρια ανάπτυξη στην ζήτηση εργαζομένων και απασχόλησης.

Με βάση την έκθεση, η αμερικάνικη οικονομία συνέχισε να αναπτύσσεται στους περισσότερους τομείς από τον Ιούλιο ως τα μέσα Αυγούστου. Tα στοιχεία δεν ήταν τόσο θετικά στον τομέα της ενέργειας, με τις συνθήκες να παραμένουν σταθερές ή να επιδεινώνονται.

Ορισμένες εταιρείες ανέφεραν ότι η Κίνα επηρεάζει αρνητικά την απόδοση τους.

«Ορισμένοι από τους συνδέσμους μας ανέφεραν την Κίνα ως παράγοντα που επηρεάζει την απόδοση, αλλά μέχρι τώρα οι επιπτώσεις είναι ήπιες» αναφέρεται στην έκθεση που συνέταξε η Fed της Βοστόνης, επισημαίνοντας την αδύναμη ζήτηση για προϊόντα μεταποίησης και τεχνολογίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v