Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Το αέριο του Ιράν θα πλήξει τις εξαγωγές των ΗΠΑ

Την παγκόσμια αγορά μπορεί να αναδιαμορφώσει η πρόοδος του Ιράν στο φυσικό αέριο, καθώς και οι τεράστιοι πόροι που ανακαλύφθηκαν στην Αίγυπτο. Θα επηρεαστούν οι εξαγωγές των ΗΠΑ και πρότζεκτ σε Βόρεια Αμερική, Αφρική και Αυστραλία.

Citigroup: Το αέριο του Ιράν θα πλήξει τις εξαγωγές των ΗΠΑ

Πιθανή τόνωση της προσφοράς φυσικού αερίου από το Ιράν και την Αίγυπτο μπορεί να επιδεινώσει τον κορεσμό παγκοσμίως, να αναδιαμορφώσει την παγκόσμια αγορά και να απειλήσει τις φιλοδοξίες των Ηνωμένων Πολιτειών σε ό,τι αφορά στις εξαγωγές τους, σύμφωνα με το Citigroup.

Όπως τόνισαν σε σημερινή έκθεσή τους οι αναλυτές του Citigroup, η πρόοδος των εξορύξεων από το Ιράν στο «οικόπεδο» South Pars και η ανακάλυψη τεράστιων πόρων στην Αίγυπτο μπορούν να επηρεάσουν πρότζεκτ από τη Βόρεια Αμερική μέχρι την Ανατολική Αφρική και την Αυστραλία.

Σύμφωνα με την τράπεζα, οι δύο αυτές εξελίξεις μπορεί να μετατοπίσουν τη ζήτηση για υγροποιημένο φυσικό αέριο, στη Μέση Ανατολή ή πιο μακριά, επηρεάζοντας τις μελλοντικές αμερικανικές εξαγωγές.

«Το Ιράν και η Ανατολική Μεσόγειος, περιοχές-κλειδιά στο νέο κύμα παγκόσμιας προσφοράς αερίου πέρα από τις ΗΠΑ, έκαναν άλματα στα τέλη Αυγούστου», αναφέρει η έκθεση της τράπεζας, προσθέτοντας ότι «αυτές οι εξελίξεις διαμορφώνουν τη βάση για μία μεγάλη τόνωση στην παραγωγή αερίου και θα μπορούσαν να βοηθήσουν να αναδιαμορφωθεί το παγκόσμιο τοπίο στο αέριο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v