Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεργασία Piketty - Podemos ενόψει ισπανικών εκλογών

Ο Thomas Piketty θα συνεργαστεί με το αριστερό κόμμα για την ανάπτυξη πολιτικών που θα καταπολεμούν την ανισότητα.

Συνεργασία Piketty - Podemos ενόψει ισπανικών εκλογών

O Γάλλος οικονομολόγος «σταρ» Thomas Piketty θα αναλάβει ρόλο οικονομικού συμβούλου του Podemos, ανακοίνωσε την Δευτέρα το ισπανικό κόμμα.

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Το Κεφάλαιο τον 21ο αιώνα» έχει έλθει σε συμφωνία να συμμετάσχει σε μια διεθνή επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα βοηθήσουν το ισπανικό κόμμα να συγκροτήσει το οικονομικό του πρόγραμμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Podemos, ο κ. Piketty θα συνεργαστεί με το αριστερό κόμμα για την ανάπτυξη πολιτικών που θα καταπολεμούν την ανισότητα.

"Έχουμε ανάγκη από νέες πολιτικές δυνάμεις για να αλλάξουμε τη συνολική πλειοψηφία στην Ευρώπη", δήλωσε ο κ. Piketty, ο οποίος είχε ήδη συναντηθεί με τον Pablo Iglesias τον Ιανουάριο στη Μαδρίτη.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο οικονομολόγος επανέλαβε τις επικρίσεις του για το νέο σχέδιο αρωγής και λιτότητας που επιβάλλεται στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα υποστήριξε την ιδέα για τη δημιουργία ενός κοινοβουλίου της ευρωζώνης που προωθείται από τον Φρανσουά Ολάντ.

"Θέλουμε να κερδίσουμε τις εκλογές", υπογράμμισε ο Pablo Iglesias, στον οποίο δημοσκοπήσεις δίνουν 15% της πρόθεσης ψήφου και τον φέρουν πίσω από το δεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP, 28%) και το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE, 24,9%).

"Υποστηρίξαμε τον Jeremy Corbyn ελπίζοντας ότι θα κερδίσει τις προκριματικές εκλογές του Εργατικού Κόμματος στη Βρεανία", συνέχεισε ο πρώην καθηγητής Πολιτικών Επιστημών.

Ο κ. Iglesias εξέφρασε την "αισιοδοξία" του για τις προσπάθειές του να "ρίξει γέφυρες" προς όλες αυτές τις πολιτικές δυνάμεις. "Η εναλλακτική ονομάζεται στη Γαλλία Εθνικό Μέτωπο (σ.σ.: το κόμμα της άκρας δεξιάς). Δεν το θέλουμε αυτό. Πιστεύουμε πως η δειλή πολιτική του προέδρου Hollande διευκολύνει τα πράγματα για το Εθνικό Μέτωπο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v