Iρλανδία: Εκτινάχτηκε το ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο

Με 6,7% αναπτύχθηκε η ιρλανδική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς. Πτώση του χρέους κάτω από το 100% του ΑΕΠ πριν το τέλος του 2015, αναμένει ο υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν.

Iρλανδία: Εκτινάχτηκε το ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο

Ο «κέλτικος τίγρης» αρχίζει και πάλι να βρυχάται, με την ιρλανδική κυβέρνηση να προβλέπει ανάπτυξη περίπου 6% το 2015, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,9% από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο.

Η στατιστική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε ότι σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2014 το ιρλανδικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 6,7%.

«Αν έχεις 7% στο πρώτο μισό του έτους, ακόμα και αν η οικονομία δεν αναπτύχθηκε καθόλου το δεύτερο εξάμηνο, στο τέλος του έτους θα έχεις 5,7%», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν σε συνέντευξη Τύπου. «Φυσικά η οικονομία αναπτύσσεται με πολύ γρήγορο ρυθμό στο τρίτο τρίμηνο, οπότε περιμένουμε κάπου στο 6% για το 2015, λίγο πάνω, λίγο κάτω», πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Νούναν προέβλεψε ότι το δημόσιο χρέος της Ιρλανδίας θα υποχωρήσει κάτω από το 100% του ΑΕΠ στο τέλος του έτους, νωρίτερα από το 2016 που αναμενόταν προηγουμένως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v