Βρετανία: Στο 0% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Οι δαπάνες διαβίωσης συνεχώς πέφτουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι τιμές των καυσίμων έριξαν τον πληθωρισμό τον περασμένο μήνα, και οι μισθοί ανεβαίνουν σταθερά από την αρχή του έτους.

Βρετανία: Στο 0% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Οι απότομες πτώσεις των τιμών της βενζίνης και του ντίζελ πίεσαν τον πληθωρισμό της Βρετανίας πίσω στο 0% τον περασμένο μήνα, τη στιγμή που η βουτιά του αργού επηρέασε τις δαπάνες των νοικοκυριών.

Σύμφωνα με τον Guardian, τα επίσημα στοιχεία τοποθετούν τον δείκτη τιμών καταναλωτή στο 0%, ενώ τον Ιούλιο ήταν στο 0,1%. Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, συνεχίζει η τάση που παρατηρείται από την αρχή του χρόνου, κατά την οποία δεν υπάρχει καμία αύξηση σε σχέση με πέρυσι στις δαπάνες διαβίωσης. Ο πληθωρισμός παραμένει κάτω από τον στόχο του 2% της Τράπεζας της Αγγλίας, για τους τελευταίους 20 μήνες.

Οι οικονομολόγοι τονίζουν πως η έλλειψη πληθωρισμού θα συνεχίσει να ενισχύει την καταναλωτική δαπάνη, την κύρια κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ταυτόχρονα, ο Scott Corfe του thinktank Centre for Economics and Business Research, υπογραμμίζει πως πρόκειται για «καλά νέα» και πως οι χαμηλές τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης έρχονται σε μία περίοδο γρήγορης αύξησης των μισθών, από την αρχή του χρόνου και μετά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v