Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Volkswagen: Ερευνα για την απάτη με τις δοκιμές ρυπανσης

Πτώση 15% εμφάνισαν οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία παραδέχθηκε την απάτη στις δοκιμές ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα αμερικανικά της οχήματα. Τα πρόστιμα μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 18 δισ. δολάρια.

Volkswagen: Ερευνα για την απάτη με τις δοκιμές ρυπανσης

Εξωτερική έρευνα ζήτησε η Volkswagen, σχετικά με την απάτη στις δοκιμές ατμοσφαιρικής ρύπανσης που γινόταν εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Bloomberg. Ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας τόνισε πως είναι ζωτικής σημασίας η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πελατών, τη στιγμή που σχεδόν μισό εκατομμύριο οχήματα της Audi και της Volkswagen επηρεάστηκαν. Στο μεταξύ, οι μετοχές της εταιρίας έπεσαν κατά 15% -είναι η μεγαλύτερη πτώση των περίπου έξι τελευταίων ετών.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παραδέχθηκε πως προσάρμοσε στα αμερικανικά της οχήματα που κινούνται με diesel, λογισμικό που θέτει σε πλήρη λειτουργία τους ελέγχους της ρύπανσης μόνο όταν το αυτοκίνητο περνούσε επίσημες δοκιμές εκπομπής αερίων, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος, κάνοντας λόγο για παραβάσεις που θα μπορούσαν να στοιχίσουν συνολικά μέχρι και 18 δισ. δολάρια σε πρόστιμα. Επιπλέον, το Bloomberg μεταδίδει πως ενδέχεται η Υπηρεσία να ασκήσει ποινική δίωξη.

Η αυτοκινητοβιομηχανία τόνισε πως η έρευνα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, καθώς και πως θα συνεργαστεί πλήρως με την αμερικανική ρυθμιστική αρχή. «Προσωπικά ζητώ συγγνώμη που προδώσαμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας και του κοινού», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Martin Winterkorn, προσθέτοντας πως «θα κάνουμε ο,τιδήποτε είναι απαραίτητο προκειμένου να αντιστρέψουμε τη ζημιά που έχει προκληθεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v