Η Zurich Insurance αποσύρει την προσφορά για την RSA

Οι ζημίες που αναμένει η Zurich Insurance στη μονάδα των γενικών ασφαλειών την απέτρεψαν από το να διατηρήσει την προσφορά της. Η εταιρία επηρεάζεται από την Κίνα και από μεγάλο παθητικό που προκύπτει από τις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η Zurich Insurance αποσύρει την προσφορά για την RSA

Η Zurich Insurance αποφάσισε να μην προχωρήσει με την αξίας 5,6 δισ. λιρών προσφορά της για τον όμιλο RSA Insurance, αφού αναμένει ζημίες στη δική της επιχείρηση γενικών ασφαλειών και πρόκειται να αναθεωρήσει ό,τι αφορά στη μονάδα. Μετά την εξέλιξη αυτή, οι μετοχές της RSA εμφάνισαν μεγάλη πτώση.

Η Zurich Insurance αναμένει απώλειες αξίας 200 εκατ. δολαρίων από το τμήμα αυτό, κατά το τρίτο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε η εταιρία τη Δευτέρα. Η ασφαλιστική εταιρία θα επηρεαστεί από μία σειρά αξιώσεων λόγω «εκρήξεων», σύμφωνα με το Bloomberg, στην Κίνα τον περασμένο μήνα, οι οποίες μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 275 εκατ. δολάρια. Η μονάδα θα επηρεαστεί επίσης από τον αρνητικό αντίκτυπο ενός παθητικού 300 εκατ. δολαρίων από τις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η εταιρία αντικατέστησε τον περασμένο μήνα τον διευθύνοντα σύμβουλο της μονάδας, Mike Kerner, με τον Kristof Terryn, ενώ ο Stefan Schuermann, αναλυτής της ελβετικής τράπεζας Vontobel, ανέφερε σε έκθεσή του πως η Zurich Insurance «έχει να αντιμετωπίσει μεγαλύτερες προκλήσεις απ' ό,τι αναμενόταν».

Μετά την ανακοίνωση, έπεσαν κατά 22% οι μετοχές της RSA, αλλά πτώση εμφάνισαν και οι μετοχές της Zurich, κατά 2,7%. Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Bloomberg, η RSA συμφώνησε να πουλήσει τις επιχειρήσεις της στη Λατινική Αμερική στη Suramericana, για 403 εκατ. λίρες σε μετρητά, νωρίτερα αυτό τον μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v