Στόχος κακόβουλου λογισμικού το App Store της Apple στην Κϊνα

Δεκάδες εφαρμογές επηρεάστηκαν από την παραβίαση. Το κτύπημα επιτρέπει μεταξύ άλλων την αποστολή πληροφοριών των συσκευών των χρηστών και την κλοπή κωδικών πρόσβασης από το iCloud. Πρόκειται για την πρώτη τέτοιου είδους επίθεση.

Στόχος κακόβουλου λογισμικού το App Store της Apple στην Κϊνα

Το κατάστημα εφαρμογών της Apple στην Κίνα έγινε στόχος κακόβουλου λογισμικού, αποκαλύπτοντας ένα σπάνιο τρωτό σημείο της πλατφόρμας κινητής τηλεφωνίας της εταιρίας, σύμφωνα με ερευνητές που επικαλείται το MarketWatch. Από το πλήγμα αυτό επηρεάστηκαν κάποιες από τις πιο δημοφιλείς στη χώρα εφαρμογές, σε μια παραβίαση της ασφάλειας που χαρακτηρίστηκε ως η πρώτη του είδους της.

Οι εφαρμογές μολύνθηκαν αφού οι προγραμματιστές λογισμικού δελεάστηκαν ώστε να κάνουν χρήση μη εξουσιοδοτημένων και επικίνδυνων εργαλείων προγραμματισμού της Apple, σύμφωνα με τους ερευνητές της Alibaba Mobile Security, τμήματος του Alibaba Group Holding που ασχολείται με τα antivirus για κινητές συσκευές.

Οι δεκάδες εφαρμογές που μολύνθηκαν μπορούν να στείλουν πληροφορίες που αφορούν στη συσκευή ενός χρήστη, να προκαλέσουν ψεύτικα alerts που θα μπορούσαν να κλέψουν κωδικούς πρόσβασης από την υπηρεσία iCloud της Apple, καθώς και να διαβάσουν ή να γράψουν πληροφορίες στο πρόχειρο του χρήστη.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, η Apple ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Κυριακή ότι έχει κάνει τα απαραίτητα βήματα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. «Προκειμένου να προστατεύσουμε τους πελάτες μας, έχουμε αφαιρέσει από το App Store τις εφαρμογές που ξέρουμε ότι έχουν δημιουργηθεί με αυτό το ψεύτικο λογισμικό και εργαζόμαστε με τους προγραμματιστές ώστε να διασφαλίσουμε ότι χρησιμοποιούν τη σωστή version του κώδικα για να ξαναφτιάξουν τις εφαρμογές», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v