Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Goldman Sachs μπαίνει στον πυρετό των ETFs

Στην αγορά $3 τρισ. των ETF μπαίνει η Goldman Sachs. Λανσάρει νέο fund θα είναι επικεντρωμένο στις μεγάλες αμερικάνικες εταιρείες και θα ακολουθεί μια στρατηγική «ActiveBeta».

Η Goldman Sachs μπαίνει στον πυρετό των  ETFs

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι ανοίγει το πρώτο της ETF, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί τις BlackRock και Vanguard σε μια αγορά 3 τρισ. δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το fund θα είναι επικεντρωμένο στις μεγάλες αμερικάνικες εταιρείες και θα ακολουθεί μια στρατηγική «ActiveBeta», η οποία λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως η μεταβλητότητα και το momentum.

Τα ETFs, τα οποία επιτρέπουν στους επενδυτές να έχουν έκθεση σε μια συγκεκριμένα ομάδα εταιρειών ή δεικτών χωρίς να έχουν αγοράσει συγκεκριμένες μετοχές η ομόλογα, έχουν μεγάλη απήχηση εξαιτίας του χαμηλού κόστους και της διαφάνειας που προσφέρουν.

Την περασμένη χρονιά ο επενδυτικός κολοσσός είχε ανακοινώσει ότι ο Michael Crinieri θα είναι επικεφαλής της στρατηγικής για τα ETF.

Η Goldman Sachs θα εισάγει στην αγορά και άλλα «ActiveBeta» funds τους ερχόμενους μήνες, τα οποία θα επικεντρωθούν σε εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης, τις διεθνείς και αναδυόμενες αγορές, στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v