Iσπανία: Η Καταλονία απειλεί ότι δεν θα πληρώσει το χρέος

Ο υπουργός Οικονομικών της Καταλονίας Αρτούρ Μας προειδοποίησε ότι η ανεξάρτητη επαρχία μπορεί να μην πληρώσει το μερίδιό της για το χρέος, αν δεν υπάρξει συμφωνία ρύθμισης με την ισπανική κυβέρνηση.

Iσπανία: Η Καταλονία απειλεί ότι δεν θα πληρώσει το χρέος

Μία εβδομάδα πριν τις βουλευτικές καταλανικές εκλογές, ο υπουργός Οικονομικών της Καταλονίας Αρτούρ Μας προειδοποίησε ότι η ανεξάρτητη επαρχία μπορεί να μην πληρώσει το μερίδιό της για το χρέος, αν δεν υπάρξει συμφωνία ρύθμισης με την ισπανική κυβέρνηση.

«Διακυβεύονται πολλά για την Ισπανία. Φανταστείτε ότι δεν υπάρχει συμφωνία για το δημόσιο χρέος της Ισπανίας. Πώς θα εξυπηρετήσει το κράτος το δημόσιο χρέος του, αν δεν υπάρχει συμφωνία με την Καταλονία για να αποδεχτεί το μερίδιό της; Το κόστος από τη μη επίτευξη συμφωνίας είναι ανυπολόγιστο», δήλωσε τη Δευτέρα ο κ. Μας σύμφωνα με την El Pais.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Μας είχε επιτεθεί στον ισπανικό τραπεζικό τομέα, επειδή απείλησε ότι θα αποχωρήσει αν η Καλονία αποσχιστεί από την Ισπανία. Την Κυριακή, ζήτησε από τους ψηφοφόρους να «δείξουν το δάχτυλο» στο Λαϊκό Κόμμα, στους Σοσιαλιστές και στους Podemos που τάσσονται κατά της καταλανικής ανεξαρτησίας.

Όπως μεταδίδει η El Pais, ο κ. Mas επιτέθηκε και στη διοικητή της Τράπεζας της Ισπανίας Λούις Λίντε που υποστήριξε ότι μπορεί να υπάρξει κίνδυνος φυγής καταθέσεων στην Καταλονία, αν ανεξαρτητοποιηθεί από την Ισπανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v