Η BHP Billiton δεν πληρώνει φόρους στην έδρα της

Ο ελκυστικός φορολογικός συντελεστής στη Σιγκαπούρη έχει προσελκύσει τη μεταλλευτική εταιρία, η οποία επιθυμεί να ελαχιστοποιήσει τους φόρους που πληρώνει. Μεταξύ άλλων, η BHP έχει επιλέξει τη χώρα λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της υλικοτεχνικής υποδομής.

Η BHP Billiton δεν πληρώνει φόρους στην έδρα της

Η BHP Billiton επιβεβαίωσε σήμερα ότι δεν πλήρωσε καθόλου φόρους στη Σιγκαπούρη, την παγκόσμια βάση της στον τομέα του μάρκετινγκ. Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρία τόνισε ωστόσο ότι αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο χρησιμοποιεί το μικροσκοπικό κράτος ως βάση για τις συναλλαγές της στα εμπορεύματα και πως έχει πληρώσει φόρους σε άλλες χώρες του κόσμου.

Η μεταλλευτική εταιρία είναι αντικείμενο έρευνας της αυστραλιανής εφορίας, όπως είναι και η ανταγωνίστριά της Rio Tinto.

«Η Σιγκαπούρη έχει πολύ ελκυστικό φορολογικό συντελεστή. Δεν ντρεπόμαστε γι' αυτό. Προφανώς θα θέλαμε να ελαχιστοποιήσουμε τους φόρους που πληρώνουμε, οπότε είναι μέρος της ελκυστικότητας της Σιγκαπούρης», τόνισε o επικεφαλής της BHP σε οικονομικά θέματα, Peter Beaven.

Ωστόσο, επεσήμανε πως αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο η ασιατική χώρα είναι ελκυστική για την εταιρία, εξηγώντας πως η Σιγκαπούρη είναι κοντά στην πλειοψηφία των πελατών της BHP, ενώ ταυτόχρονα έχει ικανοποιητική υλικοτεχνική υποδομή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v