Σε λουκέτο οδηγούνται οι βρετανικές χαλυβουργίες

Οι πράσινοι φόροι και οι φθηνές εισαγωγές έχουν πλήξει τη χαλυβουργία στη Βρετανία. Οι παραγωγοί προτρέπουν την κυβέρνηση να αναλάβει δράση. Τα σχετικά στοιχεία από Κίνα και ΗΠΑ εντείνουν τις ανησυχίες για το μέλλον της βιομηχανίας.

Σε λουκέτο οδηγούνται οι βρετανικές χαλυβουργίες

Οι βρετανικές χαλυβουργίες ζητούν τη βοήθεια της κυβέρνησης, καθώς απειλούνται με λουκέτο. Κάποια από τα μεγαλύτερα χαλυβουργεία έχουν σταματήσει εντελώς την παραγωγή τους, ενώ η UK Steel ισχυρίζεται πως οι φθηνές εισαγωγές και οι πράσινοι φόροι έχουν δημιουργήσει τη χειρότερη πιθανή κατάσταση για τον τομέα, σύμφωνα με τον Guardian.

Παραγωγοί, σωματεία και εργαζόμενοι προτρέπουν τη βρετανική κυβέρνηση να σώσει τη βιομηχανία από τους παράγοντες αυτούς που οδηγούν τα χαλυβουργεία σε κλείσιμο. Ενόψει σχετικής συνάντησης στο Λονδίνο, όλος ο τομέας τόνισε πως οι υπουργοί οφείλουν να δώσουν στις εταιρίες «έστω μισή ευκαιρία» με την περικοπή των πράσινων φόρων και την απαγόρευση των φθηνών εισαγωγών, «επιτρέποντάς τους να ανταγωνιστούν με άλλες χώρες».

Στο μεταξύ, ο Τζορτζ Όσμπορν συνεχίζει την περιοδεία του στην Κίνα, όπου τα στοιχεία καταδεικνύουν συρρίκνωση της δραστηριότητας των τοπικών εργοστασίων με το γρηγορότερο ρυθμό εδώ και 6,5 χρόνια. Η χώρα αποτελεί το μεγαλύτερο έμπορο αγαθών στον κόσμο, που σημαίνει πως η χαμηλότερη ζήτηση για τα προϊόντα της αναμένεται να πιέσει τις τιμές ακόμη πιο κάτω. Από την άλλη, τα αδύναμα σχετικά στοιχεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες εντείνουν τις ανησυχίες ότι η παγκόσμια επιβράδυνση εξαπλώνεται στις ανεπτυγμένες χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v