Κρεμλίνο: Συνάντηση Ομπάμα - Πούτιν στις 28 Σεπτεμβρίου

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πέσκοφ ότι η συνάντηση θα επικεντρωθεί στην Συρία και αν ο χρόνος το επιτρέψει οι δύο ηγέτες θα μιλήσουν και για την Ουκρανία.

Κρεμλίνο: Συνάντηση Ομπάμα - Πούτιν στις 28 Σεπτεμβρίου

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογο του Μπαράκ Ομπάμα την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πέσκοφ την Πέμπτη.

Ο κ. Πέσκοφ ανέφερε ότι η συνάντηση θα επικεντρωθεί στην Συρία και αν ο χρόνος το επιτρέψει οι δύο ηγέτες θα μιλήσουν και για την Ουκρανία. 

«Δεδομένης της κατάστασης στην Ουκρανία και στην Συρία, παρά τις ξεκάθαρες διαφωνίες μας με την Μόσχα, ο πρόεδρος πιστεύει ότι θα ήταν ανεύθυνο να μην δοκιμάσει αν μπορούμε να επιτύχουμε πρόοδο με τους Ρώσους μέσω επαφών στο ανώτατο επίπεδο» σημείωσε αξιωματούχος των ΗΠΑ.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα θα εκμεταλλευτεί την συνάντηση αυτή για να συζητήσει για την Ουκρανία και θα εστιάσει στο να διασφαλίσει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του Μινσκ. Αυτό θα είναι το βασικό μήνυμα αυτής της συνάντησης» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v