Audi και Skoda μπλεγμένες στο σκάνδαλο VW

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Audi, περίπου 1,42 εκατ. οχήματά της, με κινητήρες EU5, επηρεάζονται μόνο στη Δυτική Ευρώπη. Η Skoda ανακοίνωσε ότι 1,2 εκατ. οχήματα της είναι εξοπλισμένα με το παράνομο λογισμικό.

Audi και Skoda μπλεγμένες στο σκάνδαλο VW

Οι Audi και Skoda, θυγατρικές του ομίλου VW, ανακοίνωσαν ότι 3,3 εκατ. οχήματα τους διαθέτουν το παράνομο λογισμικό που επιτρέπει την χειραγώγηση των ελέγχων εκπομπής ρύπων. 

Η Audi ανακοίνωσε πως 2,1 εκατομμύρια οχήματά της παγκοσμίως διαθέτουν το λογισμικό εκείνο που επέτρεψε στη μητρική της Volkswagen να παραποιήσει τα στοιχεία για τις εκπομπές ρύπων στις ΗΠΑ. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας, περίπου 1,42 εκατ. οχήματα Audi με κινητήρες EU5 επηρεάζονται στη Δυτική Ευρώπη, με 577.000 εξ αυτών στη Γερμανία και περίπου 13.000 στις ΗΠΑ. 

Τα μοντέλα που επηρεάζονται είναι τα A1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 και Q5, συμφωνα με τον εκπρόσωπο της Audi.

Η Skoda ανέφερε ότι 1,2 εκατ. οχήματα της εμπλέκονται στο σκάνδαλο, αλλά δεν έχει δώσει ακόμα λεπτομερή στοιχεία για τα μοντέλα και την κάθε χώρα. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Volkswagen γνωστοποίησε πως περίπου 11 εκατομμύρια οχήματα εταιρειών του ομίλου της παγκοσμίως επηρεάζονται από το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v