Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωτοφανής η έλλειψη σε... ασημένια νομίσματα

Η μεταβλητότητα στα νομίσματα, τις μετοχές και άλλα περιουσιακά στοιχεία ωθεί τους επενδυτές στη συγκέντρωση φυσικού μετάλλου. Τα νομισματοκοπεία δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν την ξαφνική αύξηση στη ζήτηση.

Πρωτοφανής η έλλειψη σε... ασημένια νομίσματα

Μία άνευ προηγουμένου έλλειψη στην αγορά ασημένιων νομισμάτων παγκοσμίως, υποχρεώνει κάποια νομισματοκοπεία να μειώσουν τις πωλήσεις ενώ στέλνει τους Αμερικανούς αγοραστές στο εξωτερικό προκειμένου να εξυπηρετήσουν την ξαφνική τους αυξημένη ζήτηση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το αμερικανικό νομισματοκοπείο ξεκίνησε τον Ιούλιο τις ποσοστώσεις πωλήσεων για τα ασημένια του νομίσματα, ενώ ακολούθησε το καναδικό νομισματοκοπείο έπειτα από χαμηλά επίπεδα ρεκόρ τον ίδιο μήνα. Ταυτόχρονα, στην Αυστραλία, το νομισματοκοπείο του Περθ πούλησε περισσότερες από 2,5 εκατ. ουγγιές ασημιού αυτό το μήνα, το οποίο αποτελεί ρεκόρ και αντιστοιχεί στις πωλήσεις του Αυγούστου επί τέσσερις φορές.

«Η ζήτηση για ασημένια νομίσματα είναι στα ύψη», τόνισε ο Neil Vance, επικεφαλής πωλήσεων χονδρικής στο νομισματοκοπείο του Περθ, προσθέτοντας πως «φαίνεται να υπάρχει μια φρενίτιδα, αφού κάποιοι νομίζουν πως υπάρχει έλλειψη στο ασήμι. Αλλά στην πραγματικότητα είναι θέμα δυναμικότητας παραγωγής».

Όπως αναφέρει το Reuters, κάποιοι επενδυτές προτιμούν να έχουν στην κατοχή τους φυσικό μέταλλο προκειμένου να προστατευτούν από τη μεταβλητότητα σε άλλα περιουσιακά στοιχεία -ιδιαίτερα σε νομίσματα και μετοχές- αλλά και για να αντισταθμίσουν τον αντίκτυπο από τη γεωπολιτική και οικονομική αναστάτωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v