Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Πρόστιμο 595 εκατ. δολάρια για παραβίαση ανταγωνισμού

Λόγω του μεγάλου της μεριδίου στην αγορά, η τράπεζα θα καταβάλλει το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που προβλέπει η συμφωνία. Ο διακανονισμός αποτρέπει μία δίκη που ακολουθεί έναν αγώνα ετών από την πλευρά των εναγόντων.

JP Morgan: Πρόστιμο 595 εκατ. δολάρια για παραβίαση ανταγωνισμού

Σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού διακανονισμού αξίας 1,86 δισ. δολαρίων που σχετίζεται με τις κατηγορίες για «συνεργασία» τραπεζών με στόχο τον περιορισμό του ανταγωνισμού, πρόκειται να πληρώσει η JP Morgan.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, η τράπεζα θα πληρώσει 595 εκατ. δολάρια, ενώ οι Morgan Stanley, Barclays και Goldman Sachs πρόκειται να πληρώσουν 230, 175 και 164 εκατ. αντίστοιχα.

Το μεγάλο ποσό που αντιστοιχεί στη JP Morgan προέκυψε από τη μέτρηση του μεριδίου της στην αγορά. Πάντως, οι κατήγοροι τόνισαν τον περασμένο μήνα πως αν και έχει γνωστοποιηθεί το μέγεθος της συμφωνίας με οικονομικούς όρους, δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί όλες οι λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές, οι Credit Suisse , Deutsche Bank και Bank of America πρόκειται να πληρώσουν περίπου 160, 120 και 90 εκατ. αντίστοιχα, ενώ οι BNP Paribas, UBS, Citigroup, Royal Bank of Scotland και HSBC θα πληρώσουν λιγότερο από 100 εκατ. δολάρια έκαστη.

Αυτός ο συμβιβασμός πρόκειται να αποτρέψει μία δίκη που ακολουθεί χρόνια αγώνων από την πλευρά των εναγόντων, μεταξύ των οποίων είναι hedge funds, συνταξιοδοτικά ταμεία, πανεπιστημιακά κληροδοτήματα, μικρές τράπεζες και άλλοι επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v