Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα στην Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην Wall Street, διαγράφοντας τριψήφιες απώλειες. Μίνι ράλι για μετοχές βιοτεχνολογίας. Άλμα 2,2% πραγματοποιεί ο χρυσός. Κάτω από το 2% η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου. Βουτιά για το δολάριο. Πτώση 1,6% για Goldman Sachs.

Θετικό γύρισμα στην Wall Street

Ανοδο καταγράφουν οι αμερικάνικες μετοχές, διαγράφοντας απώλειες πάνω από 1% στο ξεκίνημα της συνεδρίασης.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,30% στις 16.321 μονάδες, ενώ νωρίτερα είχε καταγράψει πτώση 250 μονάδων, μετά τα στοιχεία που έδειξαν επιβράδυνση της δημιουργίας θέσεων εργασίας τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Ο Nasdaq κινείται 0,52% υψηλότερα στις 4.651 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,32% στις 1.932 μονάδες.O δείκτης βιοτεχνολογίας πραγματοποιεί ένα μίνι ράλι 2%.

H αμερικανική οικονομία δημιούργησε λιγότερες θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ χαμηλότερα αναθεωρήθηκε και η μέτρηση του Αυγούστου. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι δημιουργήθηκαν 142.000 θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο και 136.000 τον Αύγουστο. Η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 5,1%.

Η τελευταία μέτρηση για την αγορά εργασίας θολώνει εκ νέου το τοπίο όσον αφορά στην αύξηση των επιτοκιών από τη Fed. Αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας έχουν συνδέσει την πρώτη αύξηση των επιτοκίων με την περαιτέρω ενίσχυση της απασχόλησης.

Ράλι καταγράφουν τα αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, υποχωρεί 10 μονάδες βάσης στο 1,93%.

Στα εμπορεύματα, άλμα 2,3% πραγματοποιεί ο χρυσός, σκαρφαλώνοντας στα 1.139 δολάρια ανά ουγκιά. Το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,40%, στα 44,61 δολάρια ανά ουγκιά.

Βουτιά πραγματοποιεί το δολάριο έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,13.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Apple σημειώνει πτώση 1%.

Απώλειες 1,6% σημειώνει η μετοχή της Goldman Sachs.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v