Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Έρευνα για υπόθεση δωροδοκίας στελεχών του ΟΗΕ

Η έρευνα της εισαγγελίας του Μανχάταν και του FBI επικεντρώνεται σε φερόμενη δωροδοκία νυν και πρώην στελεχών του ΟΗΕ από κινέζους επιχειρηματίες, για έργα real estate στο Μακάο, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

ΗΠΑ: Έρευνα για υπόθεση δωροδοκίας στελεχών του ΟΗΕ

Έρευνες για φερόμενη υπόθεση δωροδοκίας, που αφορά την καταβολή πληρωμών σε αξιωματούχους του ΟΗΕ προκειμένου να στηρίξουν έργα real estate στο Μακάο, ερευνούν οι αμερικανικές αρχές, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η έρευνα, της οποίας ηγείται η εισαγγελία του Μανχάταν και το FBI, επικεντρώνεται σε φερόμενη δωροδοκία από κινέζους επιχειρηματίες.

Ο αριθμός των αξιωματούχων του ΟΗΕ που εμπλέκονται στην υπόθεση και τα στοιχεία τους δεν έχουν γίνει γνωστά.

Η σύλληψη τον περασμένο μήνα του μεγιστάνα του real estate του Μακάο, Ng Lap Seng και του βοηθού του, Jeff Yin, συνδέονται με την υπόθεση, ενώ ακόμα και σήμερα αναμένεται να απαγγελθούν επιπλέον κατηγορίες κατά άλλων ατόμων, μεταξύ των οποίων νυν και πρώην στελέχη του ΟΗΕ, όπως αναφέρει η WSJ.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν κατηγορήσει τον Ng και τον βοηθό του για εμπλοκή σε διετές σχέδιο για την εισαγωγή άνω των 4,5 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ με ψευδή προσχήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v