Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξητικό σερί 43 μηνών τρέχει η αγορά αυτοκινήτου στη Βρετανία

Μία αύξηση 12,3% στις πωλήσεις των βενζινοκίνητων οδήγησε τις συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών το Σεπτέμβριο. Οι ειδικοί εκτιμούν πως τέτοιες επιδόσεις δε μπορούν να επαναληφθούν στο μέλλον.

Αυξητικό σερί 43 μηνών τρέχει η αγορά αυτοκινήτου στη Βρετανία

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων επιταχύνθηκαν το Σεπτέμβριο στη Βρετανία, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, σύμφωνα με τον Guardian. Όπως καταδεικνύουν τα σχετικά στοιχεία, ένας μεγάλος όγκος αγορών βενζινοκίνητων οχημάτων οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Τον Σεπτέμβριο, που είναι συνήθως δυνατός μήνας στις πωλήσεις αυτοκινήτων, σημειώθηκε αύξηση στις πωλήσεις όλων των τύπων, περιλαμβανομένων εκείνων που κινούνται με diesel. Αλλά η αύξηση 12,3% στα βενζινοκίνητα αποτέλεσε τον κύριο παράγοντα που ώθησε τη δραματική αύξηση.

Βάσει των στοιχείων, οι συνολικές εγγραφές νέων οχημάτων ήταν 462.517, δηλαδή κατά 8,6% περισσότερες συγκριτικά με το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Πάντως, όπως σχολίασε ο Howard Archer, ανώτατος Βρετανός οικονομολόγος στην IHS Global Insight, παρά την ισχυρή αύξηση του Σεπτεμβρίου, δεν είναι ρεαλιστικό να αναμένει κανείς πως οι πωλήσεις στα αυτοκίνητα θα εξακολουθούν να σημειώνουν τέτοιες αυξήσεις. Αλλωστε καταγράφεται αύξηση επί 43 συνεχόμενους μήνες –το οποίο είναι ρεκόρ- και ξεκινούν πλέον από υψηλή βάση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v