Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την Παρασκευή η μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ιταλία στη Σουηδία

Την ίδια ημέρα θα δώσουν συνέντευξη Τύπου ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, και ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο.

Την Παρασκευή η μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ιταλία στη Σουηδία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρήσει την Παρασκευή στην πρώτη μεταφορά προσφύγων από ένα κράτος σε άλλο και συγκεκριμένα από την Ιταλία στη Σουηδία, στο πλαίσιο του αμφιλεγόμενου προγράμματος "μετεγκατάστασης" που εφαρμόζει, ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν.

"Οι πρώτες μετεγκαταστάσεις εντός της ΕΕ θα γίνουν την Παρασκευή. Πρόσφυγες από την Ερυθραία θα μεταφερθούν από την Ιταλία στη Σουηδία" ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Twitter.

"Θα γίνει μια αποστολή στην Ιταλία την Παρασκευή, αρχικά από τη Ρώμη, όπου μια πτήση θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Ρόμα Τσιαμπίνο το πρωί και θα μεταφέρει τους πρώτους πρόσφυγες στη Σουηδία", διευκρίνισε μια εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, την ίδια ημέρα θα δώσουν συνέντευξη Τύπου ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, και ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο. Κατόπιν θα επισκεφθούν τη Λαμπεντούζα, το νησί όπου μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου πρόκειται να δημιουργηθεί ένα κέντρο καταγραφής και διαλογής των προσφύγων που φτάνουν στην Ιταλία διαπλέοντας τη Μεσόγειο.

Η Σουηδία έχει δεχτεί να φιλοξενήσει 821 πρόσφυγες από την Ιταλία και άλλους 548 από την Ελλάδα, στο πλαίσιο της μετεγκατάστασης 40.000 προσφύγων από τις χώρες αυτές που ενέκρινε η ΕΕ στις 14 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v